Passiv

Blogg
Huslån

Huslån

Huskjøp

Hus er ditt viktigste kjøp i livet. Det er slik at alle trenger et sted å bo. Du trenger et sted som er tørt og du trenger et sted som er varmt. I Norge er begge disse viktige og du kan ikke bare kjøpe deg et hvilket som helst sted å bo. Ser du litt rundt deg vil du fort oppdage at det koster penger å bo i Norge. Om du har en eller om du har to små barn blir det enda dyrere da du må ha enda mer plass.

Det er nettopp plassen som koster i Norge. Om du liker litt større hus eller leiligheter er det viktig at du bruker pengene på en slik måte at du kan få det du trenger der hvor du er. Om du ikke trenger noe stort er det også greit, men du må fortsatt har råd til å kjøpe det. Prisveksten i de store byene er det som er mest ekstremt. Om du skal gjøre noe i Oslo er det den dyreste byen i Norge. Her koster det veldig mye å kjøpe og her koster det veldig mye å bygge. Det finnes nesten ikke grenser for hvor mye det vil koste og heller ikke hvor mye det kan koste om du skal starte på noe selv.

Kostnader

Når du bygger hus må du selv betale for arbeidet og materialer. Om det vil være vanskelig å få alt dette til å gå opp for egen lomme kan du skaffe deg noe som heter byggelån. Det vil si at banken betaler for arbeidet slik at du kan bygge på den måten som du har lyst til at det skal bli bygd på. Byggelån er en veldig fin måte å komme seg i gang med hus eller andre ting uten at man må skrape sin egen konto.

Om du heller kjøper vil ikke det bli noe billigere. Da må du betale for huset og så må du betale for omkostninger til staten. Der går det fort noen prosent om du ikke kjøper en andelsleilighet da. Det fine med å kjøpe fremfor å bygge er at du sparer veldig mye tid og du får ting som du ser det.

Egenkapital

Kjøp av leilighet eller byggelån krever at du også har penger selv. Penger selv er noe du kan spare opp eller så er det noe du kan låne. Flere og flere låner penger for å kunne kjøpe seg sitt egent hus eller leilighet. Om du bør kjøpe ditt egent kommer veldig an på hva du har lyst til å gjøre og om du trenger pengene. Trenger du penger kan det være verdt å søke om forbrukslån på nett. Kun på nett. Det finnes ingen andre alternativer til søknader. Når du får penger kan du bruke disse som egenkapital og du er klar til å kjøpe ditt første hus eller leilighet.